Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Over ons - Wijnhandel & Slijterij De Moor

Onze Historie

Wijnhandel & Slijterij de Moor is in 1968 opgericht door de heer Kral uit Amersfoort en had binnen de kortste keren 4 vestigingen. Te weten een vestiging in Amersfoort, Hilversum, Meppel en Nijkerk. In 1969 werd de vestiging in Nijkerk overgenomen door de heer Gerrit Poolen. Onder zijn leiding werd de winkel al snel een begrip in Nijkerk en omstreken.

De consumentenmarkt in die tijd was uiteraard anders dan de huidige markt, zo was er in de beginjaren veel vraag naar jenevers en fruitwijnen. Wijnhandel & Slijterij de Moor kreeg al snel bestaansrecht doordat zij de eerste slijterij in Nijkerk waren die de zogenaamde witte jenever konden aanbieden. Dit was een jenever die onder de verkoopprijs van de reguliere jenevers kon worden verkocht. Dit zorgde voor een flinke afzet en daarmee ook bestaansrecht.

Wijnhandel & Slijterij de Moor is altijd een pionier geweest in de omgeving van Nijkerk en omstreken, zo was de winkel één van de eerste slijterijen die ook een assortiment aanbood van fijne delicatessen zoals kazen, noten en overige lekkernijen.

De belangrijkste productgroep in de winkel werd toch al snel de wijnen, om voldoende kennis over te kunnen dragen aan de consument werd Gerrit Poolen in 1975 Registervinoloog van de Wijnacademie. Daarmee werd hij pionier op dit gebied en was één van de eerste vinologen van Nederland.

In 2008 werd de continuïteit gewaarborgd doordat Gerwin Poolen bij de winkel werd betrokken. In eerste instantie parttime, maar al snel werd dat een volledige betrekking. Vanaf dat moment ging de focus stapsgewijs volledig over op het aanbieden van wijnen.

Bij een Wijnhandel hoort ook een dito uitstraling en na een verbouwing van 6 maanden konden we vol trots onze klanten welkom heten in onze vernieuwde winkel. Sinds 2013 heeft Wijnhandel & Slijterij de Moor een eigentijdse uitstraling.

Over ons assortiment

De focus binnen de onderneming is gericht op het aanbieden van wijnen uit diverse bekende en minder bekende wijnlanden. Ons assortiment wijnen bestaat uit ongeveer 600 verschillende wijnen afkomstig uit vrijwel alle regio’s van over de hele wereld.

Aangezien wij een zelfstandige onderneming zijn, is het voor ons mogelijk een breed en toch specialistisch assortiment te bieden. Doordat we zelfstandig kunnen opereren zijn we vrij om het beste assortiment te kiezen vanuit de diverse aanbieders die er zijn. Dat maakt ook dat wij in vrijwel alle gevallen u tegemoet kunnen komen in uw voorkeur en smaak. Binnen ons assortiment hebben wij een flink aantal wijnen die wij tussen de € 6, = en € 8, = kunnen aanbieden. Zodat er altijd iets tussen zit voor uw feesten en partijen maar ook uw huiswijn.

Het onderscheid dat wij kunnen maken ten opzichte van het grootwinkelbedrijf is o.a. de kennis van wijnen. Gerwin Poolen de eigenaar van de onderneming is Registervinoloog van de Wijnacademie, tevens heeft het personeel diverse cursussen gevolgd om ook deze kennis met u te delen. U kunt dan bij ons ook altijd terecht voor een goed en specialistisch advies op het gebied van wijn – spijscombinaties, maar ook voor een mooi cadeau voor welke gelegenheid dan ook.

Wijnhandel & Slijterij de Moor heeft ook een breed assortiment met mooie, verfijnde distillaten. Hierbij werken we samen met diverse aanbieders. Ons assortiment met whisky’s bestaat uit ongeveer 150 soorten met een aantal vaste labels, de overige soorten wisselen wij af met Limited editions en overige New Releases. Verder hebben wij een uitgebreid assortiment van de likeuren en Genevers van Zuidam.