Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Hertenbiefstuk met knolselderij-miso puree

Gepubliceerd op 25-03-2024 Door Gerwin Poolen
Hertenbiefstuk met knolselderij-miso puree

Puur, simpel en niet moeilijk. Hertenbiefstuk is het perfecte wild om indruk te maken op de hele tafel. Tegelijkertijd is het een toegankelijk stuk met een mooie zachte smaak en botermals vlees. Dit recept is samengesteld op basis van 4 personen waarbij de bereidingstijd ook te overzien is; voorbereiden 15 minuten en kooktijd 20 minuten.

Knolselderij: een ruwe diamant

Wist je dat er heel veel mogelijk is met een knolselderij? Je kunt hem bakken, grillen, koken, stoven en zelfs garen in de oven. Hij is dan ook de perfecte basis voor soep en puree.

Wat is de smaak van miso

Miso smaakt zout, hartig maar ook een beetje zoet. Eigenlijk heeft het dus ook wel wat weg van salted caramel.

Ingrediënten

  • 4 Hertenbiefstukken
  • 700 gram knolselderij
  • 3 pastinaken
  • 1 eetlepel miso pasta
  • 50 gram (plantaardige) boter
  • Tijm
  • 1 teentje knoflook
  • Scheut rode wijn of port
  • 125 ml Wildfond
  • Peper en Zout
  • 10-12 Cherry tomaatjes (als garnering)

Bereidingswijze

  1. Haal de Biefstukken 1 uur van tevoren uit de ijskast om op kamertemperatuur te laten komen. Dep de biefstukken droog voor het bakken en besprenkel beide kanten rijkelijk met zout en peper.
  2. Schil de pastinaak en knolselderij en snij in blokjes. Kook deze in een pannetje water in 15 minuten gaar.
  3. Zet een koekenpan op het vuur tot deze goed heet is, voeg de boter toe en bak de biefstuk 1,5-2,5 minuten (rare tot medium rare) per kant. Blijf de biefstuk door de pan heen bewegen met een spatel tijdens het bakken.
  4. Laat de biefstukken 8 minuten rusten in aluminium folie.
  5. Voeg de knoflook en tijm toe aan de pan en blus dit met rode wijn of port en wildfond, laat indampen tot een sausje.
  6. Pureer de knolselderij en pastinaak en voeg de miso puree toe.
  7. Brand de cherry tomaten kort aan boven het gasfornuis voor een mooie smaak
  8. Maak de borden op met de puree, trancheer de biefstukken en leg deze hier bovenop. Maak af met het sausje en de tomaatjes.
  9. Wijntip: Een stevige rode wijn zoals de Pyros Appellation Malbec

Pyros Appellation Malbec

Klik op button om naar de wijn te gaan

 

 

 

Bron: wijnkring