Lentegerecht Entrecote Caprese & rode Lambrusco

Gepubliceerd op 30-04-2025 Door Gerwin Poolen
Lentegerecht Entrecote Caprese & rode Lambrusco

Tagliata Entrecote a la Caprese con Vino
Een Bord Vol Wijnliefde Een heerlijk gerecht voor dit voorjaar en zomer! Met een heerlijke rode Lambrusco erbij kan de zomer alvast beginnen.

Bereidingstijd
Ongeveer 60 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten
800 g entrecote
200 g pimientos de Padrón
6 tomaten
2 bollen mozzarella
1 bosje basilicum
Handvol rucola
50 g Parmezaanse kaas
1 handje pijnboompitten
1 teentje knoflook
1 citroen
Olijfolie
1 scheutje balsamicoazijn
1 scheutje witte wijnazijn
Grof zout en peper

Bereidingswijze:
We beginnen met het roosteren van de pijnboompitten, het is niet persé noodzakelijk maar wel zo lekker in je pesto. Klein beetje olijfolie in de pan, roosteren en uitlekken op een stukje keukenpapier. Wel bij blijven staan, ze zijn zwart voordat je het doorhebt.

Entrecote marineren: Dep de entrecote droog met een doek of keukenpapier. Kruid met grof zout en peper. Besprenkel met olijfolie, het sap van een citroen en een scheutje balsamicoazijn. Voeg een geplet teentje knoflook toe. Wrijf het vlees goed in en laat even marineren. Voor een betere smaak, kun je dit al wat meer op voorhand doen en af en toe wat van de marinade over het vlees heen te scheppen.

Pimientos voorbereiden: Spoel de pimientos de Padrón af en meng ze met een scheut olijfolie en wat grof zout. Apart zetten en af en toe door elkaar schudden.

Pesto maken: Doe de geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, een half teentje knoflook, het sap van een halve citroen en een scheut olijfolie in een blender. Mix tot een grove pesto. Voeg ¾ van de
basilicum en een handvol rucola toe en mix opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Wil je de pesto wat dunner hebben voeg je nog wat olijfolie toe. Gebruik geen rommel maar goede olijfolie.

Tomatensalade bereiden: Snijd de tomaten in plakjes en meng ze met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, grof zout en peper. (tip: de tomatensalade is nog lekkerder als dit een dag van te voren
doet en in een schaal laat intrekken). Ik voeg er ook altijd een klein beetje suiker aan toe.

Pimientos grillen: Grill de pimientos de Padrón 5 à 10 minuten op de barbecue of in een grillpan tot ze geblakerd zijn. Ik heb ze zelf in de oven gedaan onder de gril stand, werkt wat dat betreft ook perfect.

Entrecote grillen: Wij hadden een groot stuk entrecote aan één stuk, om het vlees wat voor te bereiden hebben we het een tijdje in de oven gedaan om op temperatuur te komen. Grill de entrecote kort aan beide zijden op een hete grill of barbecue, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Laat het vlees even rusten en snijd het vervolgens in dunne plakjes.

Serveren: Leg de plakjes entrecote op een grote schaal. Verdeel de gegrilde pimientos, tomatensalade en stukjes mozzarella erover. Lepel de pesto eroverheen en garneer met de resterende basilicumblaadjes en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.

Bijpassende wijn: https://www.wijnhandelslijterijdemoor.nl/otello-ceci-lambrusco-rosso.html

 

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden